AMARAN KERAS!!!!!!

Segala hasil ciptaan puisi saya diharapkan agar dapat memartabatkan semula seni warisan bangsa khususnya dalam seni berpantun dan bersajak....mudah-mudahan :)

Akhir sekali...Hakcipta adalah terpelihara... tidak boleh disalin semula sebahagian mahupun keseluruhan ataupun di'copy paste' :)

Wednesday, 3 August 2011

Juadah Berbuka Puasa paling Syiok!

Sungguh mencabar nak buat entri ini...hehe. Maklumlah tengah puasa, tengok makanan mulalah perut mula berkeroncong..:)
Bagi siapa yang nak join contest ni, sila klik sini ye.. Contest ini dianjurkan oleh http://anisempoi.blogspot.com/.



Inilah makanan yang menjadi kegemaran
Steamboat enak pembuka selera
Berkhasiat dan sihat untuk diamalkan
Sedap dan lazat tidak terkata..:)

Kenapa aku suka makanan ini:

1. Makanan yang berkhasiat dan sangat sesuai bagi mereka yang mengamalkan diet yang seimbang.

2. Macam-macam pilihan ada, ada mi, ada seafood, ada sayur, pilih sahaja yang mana berkenan pokok pangkalnya, tepuk dada tanya selera..:)

3. Makanan ini juga sangat sesuai andai dinikmati bersama seisi keluarga, secara tidak langsung merapatkan hubungan kekeluargaan.

4. Aku memang peminat tegar seafood!!!!!!!!!!! :)


Lihatlah aku.. punyalah khusyuk berbuka puasa dengan steamboat tak toleh kiri, kanan dah..:)

Inilah wajah kami yang kekenyangan selepas makan steamboat, gambar yang dirakam pada tahun lepas ketika kami berbuka puasa bersama-sama.... keenakan steambotnya sampai sekarang masih terasa..:)


1 comment:

Anis Athia said...

wah sedapnye steamboat =)
terliur lah plak, oh sabar2..puasa..
by the way thank akak sebab join contest anis ni..
hadiahpun x lah seberapa..huhu

My Blog List