AMARAN KERAS!!!!!!

Segala hasil ciptaan puisi saya diharapkan agar dapat memartabatkan semula seni warisan bangsa khususnya dalam seni berpantun dan bersajak....mudah-mudahan :)

Akhir sekali...Hakcipta adalah terpelihara... tidak boleh disalin semula sebahagian mahupun keseluruhan ataupun di'copy paste' :)

Sunday, 6 November 2011

My View My World Contest

Klik banner untuk sertai.
Dianjurkan oleh http://lamanhatyku.blogspot.com/ dan 
http://cikida89.blogspot.com/

Ayuh semua rakan dan taulan
Memeriahkan bersama lagi pertandingan
Syaratnya mudah tidak membebankan
Moga diriku beroleh kemenangan..:)


1. Contest terbuka kepada semua blogger yang beralamat di Malaysia sahaja.

2. Nak follow CN boleh, taknak pon boleh,.tiada paksaan dalam pertandingan :) tapi kalau CN update ape-ape, jangan sampai taktau ye :)

3. Buat entri ringkas pasal contest ni bertajuk ''My View My World Contest'' dan link kan ke blog CN ni ye.

4. Letak banner pinky tu kat dalam entri korang.

5. Ehem! lepas tu upload gambar pemandangan yang paling cantik pernah korang ada..tak kisah la sama ada gambar tersebut terpampang wajah anda atau tidak..


6. Jangan lebih dari 3 gambar ye. versi edit pun boleh, tarak hal lah! janji keyword die 'My View' atau 'My World'..oteh?

7. Asalkan,.haa, ni take note : gambar tersebut mestilahORIGINAL. Bukan amik dari sumber lain ye..sebab CN sangat suka tengok gambar pemandangan yang cantik-cantik, so jom share with me, ahaks!

8. Dah siap semua, tinggalkan link post korang ke entri ini dalam ruangan komen.


Alhamdulillah, bersyukur atas peluang dan ruang yang diberikan olehMU ya Allah, syukur kerana aku diberi peluang untuk melihat keindahan alam ciptaanMU. Terpesona mata yang melihat, mulut tidak berhenti memuji kebesaran ciptaan Ilahi yang tiada tandingannya.

Gambar-gambar yang sempat ku rakam ketika aku bersama keluarga pergi bercuti ke South Island New Zealand suatu masa dahulu...... lihatlah syurga dunia yang terlalu indah dan memukau mata ini, SubhanAllah..Maha Besar Allah.


Lihatlah gambar-gambar yang ku rakam hasil dari kamera burukku ini.....


Gambar yang ku rakam di Queenstown.

Gambar yang ku rakam di Nugget Point.

Gambar yang ku rakam di Lake Tekapo.

Inilah alam ciptaan Ilahi
Hijau pandangan cantik berseri
Langit membiru menambat sanubari
Tenangnya air mendamai hati.

[ucu adalah panggilan buat suamiku dan along adalah diriku, ucualong adalah gabungan nama kami berdua... :) ]


Sekian sahaja entriku ini
Moga gambar menawan juri
Keindahan alam ku rakam kini

2 comments:

**::CIKNUURUL::** said...

Assalam k.nida,..

ya Allah,.nak menangis sy tengok gambar2 akak,.meruntun jiwa tengok,cantik sangat!subhanallah,.

dan terima ksih kak sudi join contest pertama sy ni,.terharu sangat sebab selama ni sellau gak tengok entri contest akak kt contest2 lain,.skang ni kt blog sy plak,hehe,.

pape pun, gudluck eh kak!,.sifu sy yg akan pilih nanti,.kalo sy pilih,dh power dh ni,.hehe

Nida said...

w.salam..

sangat indahkan... pada kali pertama kaki menjejakkan kaki ke tempat berkenaan. terkesima juga Kak Nida... pemandangannya sangat2 cantik... kalau Nurul ada kesempatan, kak Nida memang suggestkan utk Nurul ke sana... pasti ia akan memukau mata.

Moga gambar-gambar Kak Nida ni mencuri hati juri, dan moga Kak Nida ada rezeki untuk menang... ameeeeeeennnnnnnn.

My Blog List