AMARAN KERAS!!!!!!

Segala hasil ciptaan puisi saya diharapkan agar dapat memartabatkan semula seni warisan bangsa khususnya dalam seni berpantun dan bersajak....mudah-mudahan :)

Akhir sekali...Hakcipta adalah terpelihara... tidak boleh disalin semula sebahagian mahupun keseluruhan ataupun di'copy paste' :)

Thursday, 15 December 2011

Contest PHEWWIT by Aisyah Halim : Spread The Love


Klik banner untuk sertai.

PENAJA UTAMA

PERATURAN
  •  Jadi follower blog AisyahHalim nih , okayy ?
  •  Buat satu ntry bertajuk kat atas tu , dan sertakan sekeping gambar yang paling menarik yang pernah hampa ada 
  • Sebelum tu letak dua banner atas niyy , first banner contest , second banner penaja utama kami keyy - dian pixy enterprise 
  • Ceritakan apa yang best kat pic tu okeyy . Ayat yang paling tertarik menarik kebabommm akan paling menjadi perhatian juri #akulettewww
  • Buat satu sticky post entry selama 5 hari tentang salah seorang sponsor , iaitu JCS . niyy contohnyaa akuu dah buat - http://miszledy.blogspot.com/2011/12/jom-shopping-dengan-jcs_14.html
  • LIKE semua fanpage dan FOLLOW semua blog sponsor okeyyy ? 

  1. Dianpixy -   http://www.dianpixy.com/ PENAJA UTAMA
  2. AuraDamia - FB   https://www.facebook.com/ADKcollection - Blog   http://auradamiakuncollection.blogspot.com
  3. JCS -  http://www.facebook.com/jcsenterprise
  4. Fieyonashouse - Blog  http://fieyonashouse.blogspot.com/ - FB https://www.facebook.com/pages/saye-memang-suka-penuhkan-lemari-bajuhuuuu/123462701021843
  5. HealthyBeauty - http://www.facebook.com/pages/HealthyBeauty/209411939094301?sk=info
  6. FeaBeads -  http://www.facebook.com/pages/FEA-Beads/234206223264637
  7. OMG IT'S US -  http://www.facebook.com/omg.its.us
  8. Kurung Glam -  http://www.facebook.com/KurongGlam?sk=wall
  9. shawlforyou -  http://www.facebook.com/pages/shawlforyou/107355685966600

  •  Pemenang ada lebih 10 orang , whutt ! Cepat lekaihhh , aku akan tutup contest ni bila-bila masa saja and bila aku rasa dah ada pemenang okeyyy ?
  • Salin semua syaratsyarat niyy . Kalau nampak ja takdak kat post , TETTT X laah jawabnya HIHI
  • Tag kan kat 2 orang kawan , atauuu publish ur link kat wall FB , bagi orang tahu yaa !
  • Kurang penyertaan dari 15 orang , BATAL !

 "Hehe berapa pic pon boleh dipertaruhkan cuma satu jaa yang akan PHEWWITTT ~ Paham ? "

Inilah antara koleksi gambar menarik yang ku ada dan hasil dari tanganku.....

Gambar wajah-wajah kesayanganku, Anis si kecil kami dan suamiku. Antara gambar yang aku paling suka kerana aku berjaya "freeze the moment", lihatlah pada kaki mereka, kedua-duanya tidak jejak ke bumi.

Mereka berdua memang sangat akrab, ketika gambar ini diambil mereka saling berlumba lari ditepi pantai dan pemenangnya ialah siapa yang sampai kepadaku dahulu.


Mereka sehati sejiwa
Punya banyak persamaan
Punya hati yang mengikat
Punya kasih yang bertaut
Punya pertalian perasaan
Merekalah insan ku sayang
Cinta isteri buat suaminya
Kasih ibu buat anaknya...

Ini pula gambar aku bersama si kecilku. Gambar kami bergurau senda bersama-sama di gigi air. Kami ketawa bersama, menikmati saat-saat indah sambil melihat keindahan ciptaan Ilahi.. laut terbentang luas... kebiruan yang memukau mata...

Duhai anak penglipur lara
Pengikat kasih penceria keluarga
Benih cinta bukti segala
Amanah Ilahi yang perlu dijaga
Dididik, diasuh, disayangi sentiasa
Moga kebahagiaan lestari hendaknya...


Tag:


3 comments:

Aisyah Huwaina said...
This comment has been removed by the author.
Aisyah Huwaina said...

Thankss kakak , jurinyaa dah baca . Menyentuh hati laah :)

PS : Pic yang dengan anak kakak tu cantiklahh :)

Nida said...

Terima kasih sudi menjengah... moga ada rezeki buat kami sekeluarga.. ameeeennn

My Blog List