AMARAN KERAS!!!!!!

Segala hasil ciptaan puisi saya diharapkan agar dapat memartabatkan semula seni warisan bangsa khususnya dalam seni berpantun dan bersajak....mudah-mudahan :)

Akhir sekali...Hakcipta adalah terpelihara... tidak boleh disalin semula sebahagian mahupun keseluruhan ataupun di'copy paste' :)

Sunday, 4 March 2012

CONTEST 1ST ANNIVERSARY BLOG LIKU-LIKU KEHIDUPAN

Klik banner untuk sertai.

PERATURAN
1. Anda klik follow blog liku-liku kehidupan nih terlebih dahulu (tiada paksaan lebih afdal klo follow) 
3. Letak header seperti di atas
4. tajuk "CONTEST 1ST ANNIVERSARY BLOG LIKU-LIKU KEHIDUPAN"

HADIAH 
HADIAH
1. PERTAMA : RM20 TOPUP
2. KEDUA      : RM15 TOPUP
3. KETIGA     : RM10 TOPUP
4. KEEMPAT : RM5 TOPUP


If there's a will, there's a way


Secara keseluruhannya blog Hazwan bagi Kak Nida sudah cantik dan kemas susun aturnya. Warna background yang digunakan juga sangat sesuai dengan Hazwan yang masih muda.

Namun Kak Nida punya satu cadangan (sebenarnya ada beberapa yang cadangan yang ingin diberi, namun disebabkan dalam peraturan pertandingan cuma memerlukan satu sahaja cadangan) untuk penambahbaikan.

Cadangannya ialah.....




Bagi ruangan twitter dan facebook pula, Kak Nida rasa bagi menjimatkan ruangan sidebar blog Hazwan mungkin Hazwan boleh mengalihkannya ke tempat lain. Bagi Kak Nida ia adalah amat sesuai andai diletakkan di tepi blog dan disembunyikan seperti contoh di bawah.


Kak Nida sediakan tutorial bagaimana untuk sembunyikan FB. Klik di sini.

atau seperti  contoh di bawah...

Bagi tutorial untuk buat floating ikon seperti di atas, Hazwan boleh klik sini.

Apa yang wajib ada di blog anda;

Blog roll / Blog list - Senarai blog orang lain yang anda minat baca. Contohnya di blog aku, The Other Pretty Gay. Ianya penting supaya orang sedar akan kewujudan blog korang.
Google Connects (Followers) - Pelanggan tetap anda.
Chatbox - Shoutmix (Free dan ada banyak kelebihan berbanding chatbox lain. Ada IP address misalnya)
Label / Tag - Penting kalau blog anda best.
Iklan - Nuffnang - Kalau anda berminat nak cari sikit duit. (Perhatian, aku ulang SIKIT DUIT.)
Counter, Referrer / Tracker - Penting untuk korang tengok aktiviti trafik blog anda. Boleh tahu apa yang orang-orang di dunia ni search untuk sampai di blog anda.
Google WebMaster - Juga tracker. Penting untuk tengok trafik dan keyword dan trend blog anda. 

(sumber Kak Nida ambil dari sini)

Sekadar berkongsi pendapat dan pandangan ikhlas dari Kak Nida. Andai ada terkasar bahasa, Kak Nida menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf atas keterlanjuran kata.

Sekian sahaja entriku ini
Tulus dan ikhlas dari sanubariku
Moga-moga memikat juri
Harap-harap ada rezekiku.

Tersalah bicara ampun ku pinta
Sekadar mencuba apa yang termampu
Ku edit entri, tutorial tak lupa
Moga ianya dapat membantu.

Akhir sekali salam perkenalan Kak Nida hulurkan
Buat Hazwan moga ukhuwah berpanjangan
Menambah rakan dan juga kenalan
Bertukar pendapat dan juga pandangan.


TAG:
Nisa
Intan Berlian
Zaikulim
Azatiesayang
Syieda
Joel
Atie
Alvas (Alya)

1 comment:

hairy said...

salam akak terima kasih sbb sudi join contest sya ni....cdgn akan sgt bernas nnti saya akan ubah..hehe....gudluck akak..follow back ;-)

My Blog List