AMARAN KERAS!!!!!!

Segala hasil ciptaan puisi saya diharapkan agar dapat memartabatkan semula seni warisan bangsa khususnya dalam seni berpantun dan bersajak....mudah-mudahan :)

Akhir sekali...Hakcipta adalah terpelihara... tidak boleh disalin semula sebahagian mahupun keseluruhan ataupun di'copy paste' :)

Monday 31 October 2011

segmen GIVEAWAY bersama Double'S

Klik banner untuk sertai.

Sedang berblogwalking, tiba-tiba terpandang segmen ini di blog Nanakimie. Jadi Kak Nida pun dengan senang hati menjoinkan diri.....:)

Jom semua kawan-kawan sertia segmen ini, sambil itu boleh juga berkenalan dan bertukar pendapat.


Cara penyertaan :
1- korang mestilah WARGANEGARA MALAYSIA *susah nak pos kalau bkn w/negara*
2 - wajib FOLLOW blog kite ni.. 
3 - tampal banner blog gue kt blog korang..
4 - create 1 entry bertajuk segmen GIVEAWAY bersama Double'S *tiada had patah perkataan*
    - wajib tepek banner segmen dalam entry korang tuh
    - ceritakan dari mana korang tw pasal blog Double'S nih & sila berikan komen/cadangan anda mengenai blog gue yang xsemenggah nih..
5 - Dah siap, letak link entry korang kt ruangan komen..
6 - Letakkan link blog anda di dalam ruangan footprint untuk exchange link
7 - Tag sekurang-kurangnya 2 orang, tapi nak lebih pon boley.. *pastikan dorang tw dorang telah di tag
6 - tarikh tutup penyertaan adalah pada 13 November 2011

Cadangan Dan Pandangan

 


Header sangat unik, namun pendapat Kak Nida agak sedikit serabut. Mungkin pemilihan warna atau saiz header yang kecil menyebabkan ia nampak sedikit serabut.

 Pendapat Kak Nida tulisan pada entri perlu diperbesarkan sedikit agar memudahkan penglihatan dan pembacaan pembaca, atau boleh di"bold"kan. Namun jenis tulisan yang digunakan sudah sesuai dengan blog.
Ruangan Shoutbox yang sangat kemas dan menarik.Ruangan FB, Twitter dan Blog yang kemas, memudahkan pembaca untuk menjadi follower bagi ruangan berkenaan.          


Lebar bahagian ruangan entri perlu diperbesarkan sedikit agar blog nampak padat dan tidak kosong pada bahagian tepi blog, dan juga gambar yang diupload boleh diperbesarkan secara maksimum, pasti ia akan kelihatan lebih menarik dan dengan ini pembaca akan lebih tertarik pada tulisan yang dicoretkan kerana gambar yang diupload dapat dilihat dengan jelas oleh pembaca.Bagi ruangan blog archive, Kak Nida rasa ia akan nampak lebih kemas andai dapat buat dalam bentuk skrol. Pasti blog double's akan nampak lebih menarik. Contoh seperti di bawah...


Andai nak lihat tutorialnya, sila klik di sini ye.Bagi ruangan kategori pula, Kak Nida cadangkan mungkin boleh dibuat dalam bentuk tag cloud. Klik sini untuk lihat tutorialnya.Gadget gambar di atas ni pun Kak Nida pun suka, nampak lucu dan menghiburkan pembaca.
Akhir sekali salam perkenalan Kak Nida hulurkan
Moga ukhuwah terpateri berpanjangan
Menambah rakan dan juga kenalan
Bertukar pendapat dan juga pandangan.Tag:

2 comments:

double’S said...

kak nida!!thanx sgt join..anddd..tq sgt utk komen2 kt nida tu..lg terharu kak nida sudi share tutorial dgn nana..thanx sangaatttt. love u la kak nida~

Nida said...

sama-sama (^-^), suka apabila Nana menyukainya..

Moga ada rezeki akak:)

My Blog List